A készülék szerelése

  1. Ellenőrizze a készüléket szállítási sérülések szempontjából.
  2. Készítse elő a beszerelési helyét a cső-, fali vagy lábra történő szerelésre: fektesse le a csővezetéket vagy a flexibilis csövet. Fali szerelés esetén gondoskodjon a sima felfekvőfelületről.
  3. Fektessen le fixen egy hálózati vezetéket a beszerelés helyéig. A készüléktípushoz megfelelő csatlakozó vezetéket alkalmazzon.
  4. Vágási sérülések veszélye az éles peremű házlemezek miatt.

    1. A beépítéskor személyi védőfelszerelést (vágásálló kesztyű) kell használni.
  5. ERM .. Ex e, ERM .. Ex t: Szállítsa a ventilátort a beszerelési helyre. Vegye figyelembe az előző fejezetekben található biztonsági utasításokat és adatokat.
  6. Robbanásveszély/sérülésveszély a helytelenül felszerelt vagy leeső készülék miatt.

    1. Falra és mennyezetre szerelést csak elegendő teherbírású falakra/mennyezetekre és kielégítően méretezett rögzítőanyaggal végezzen.
    2. A rögzítőanyagot a megrendelőnek kell biztosítania.
    3. A beszereléskor a szerelési hely alatti területen senki sem tartózkodhat.
  7. FUM rögzítőlábbal történő szerelés esetén: Rögzítse az alkalmas rögzítőlábat a tartozék önmetsző lemezcsavarokkal a ventilátorházon (a csavarokat ne rögzítse a járókerék közelében). Tetszőleges beszerelési helyzet. Ügyeljen arra, hogy a villamos csatlakozó doboz a beszerelési helyen szabadon hozzáférhető legyen.
  8. Építse be a ventilátort és csavarozza össze fixen minden karimafuraton [X] (4 darab) a fallal. A megfelelően méretezett rögzítőanyagokat az építtetőnek kell biztosítani. A forgás- és áramlási irányra ügyelni kell légáramlási irány jelző nyilak a készüléken lévő matricán.
  9. ERM 22 Ex e, ERM 22 Ex t: A 200 mm-re történő szűkítés esetén dugja fel a szűkítőidomot [3] a ventilátor és a csővezeték, ill. az rugalmas mandzsetta közé.
  10. Robbanásveszély védőberendezés nélküli üzemeltetésnél, ha esetleg idegen tárgyak esnek a légcsatornába, vagy az ilyeneket szív fel.

    Életveszély szikraképződés miatt.

    1. A szabad légbeszívókat/-kifúvókat feltétlenül lássa el olyan védőberendezéssel, amely az EN 13857 követelményeit teljesítik, és robbanásveszélyes területeken használhatók, pl. MAICO SG..Ex védőráccsal. (IP 20 védelmi mód az EN 60529 szerint.) Ha nem Maico termékeket használ, gyulladásveszély-értékelést kell végezni.
  11. Szabad levegő be- vagy kilépések esetén a készülék előtt egy megbízható védőrácsot kell felszerelni, pl. SGM-Ex MAICO-védőrács ábra C.
  12. A megfelelő beáramló levegő utánpótlásról gondoskodni kell.
  13. Megfelelő szigetelő-, hangszigetelő és szerelési anyagot kell alkalmazni.